Follow us
Dom > Новости > Sadržaj
Зашто 3Д штампање је корисно свуда
Apr 10, 2018

blob.png


Стратасис технологија изазива статус куо у производњи, здравству, образовању - чак и вањском простору.


Сазнајте како ПолиЈет 3Д штампање и технологија фузионог депозитног моделирања (ФДМ) могу вам помоћи да размислите брже, иновирате боље и проширите хоризонте.

blob.png

Аероспаце

Инжењери авиоиндустрије се ослањају на патентирану технологију фузионог депозитног моделирања (ФДМ) за израду прототипа, алата и делова производње. ФДМ ради са термопластима високих перформанси, укључујући УЛТЕМ 9085, за изградњу џигова, уређаја, провјериометара и дијелова ваздухоплова за крајње кориштење. Дизајнери у ваздухопловству дуго су прихватили ФДМ за концепционо моделирање и прототипирање.

Инжењери НАСА користе 3Д штампање како би изградили ровер нове генерације како би подржали људе који истражују друге светове, као што су астероиди и, на крају, Марс. Погледај:


Архитектура

Технологија штампе ПолиЈет 3Д производи изузетно глатке, детаљне архитектонске моделе у низу материјала, укључујући круте фотополимере спремне за сликање. За моделе који морају да преносе оптерећења или користе злоупотребу, технологија Фусед ДепоситионМоделинг (ФДМ) ствара јаке делове у термопластичној производњи.

3Д штампање је Гаме Цхангер за дизајн архитектуре. Пиет Меијс из Риетвелд Арцхитецтс демонстрира како објетни 3Д штампач фирме помаже да драматично побољша производњу архитектонског модела, комуницира са клијентима и обезбеди више пројеката.

blob.png


Аутомотиве

За прозирне прототипе и делове направљене од инжењерских термопластика високих перформанси, Стратасис нуди патентирану технологију фузионисања депозиције (ФДМ). За лепе моделе који захтевају гумене или јасне материјале са глатком завршетком из 3Д штампача, нудимо 3Д штампаче засноване на технологији ПолиЈет. 3Д штампање коришћено за развој Урбее хибридног аутомобила:


Роба широке потрошње

Индустријски дизајнери, машински инжењери, дизајнери амбалаже, графички и маркетиншки кадар користе прототипове како би разумели естетску и функционалну привлачност производа. 3Д штампање даје вашој идеји брзину која одговара његовој сјајности.

За невероватно реалистичан изглед у 3Д штампаном моделу, Стратасис ПолиЈет 3Д штампачи раде са импресивним низом материјала, укључујући јасан, флексибилан и крут. Прегледи дизајна и сесије фокус група могу бити продуктивнији са животним прототипима.


За прототипе изграђене из термопластике производње, Стратасис нуди патентирану технологију фузионисања депозиције (ФДМ). ФДМ 3Д штампачи раде са АБС-ом, ПЦ-ом и осталим термопластима, тако да можете израдити прототипе из истог материјала као и готови производ. Сконтајте свој концепт са почетног блока у рекордном времену.


Погледајте како Тхогус Продуцтс бира ФДМ технологију да се поново измисли:Одбрана

За ултра-детаљне прототипе са глатким површинама и флексибилним материјалима, Стратасис ПолиЈет дигитални материјали омогућили су одбрамбеним инжењерима и дизајнерима да одаберу прецизна својства која су им потребна за сваки дио. Мулти-материјални 3Д штампачи производе делове са мешаним материјалима на једном зидном ладицу. За тешке прототипе који издржавају оштре функционалне тестове и делове за крајњу употребу и брзе резервне делове који могу да поднесу хемијску експозицију и екстремне температуре, Стратасис патентирао моделирање фузионог депозита (ФДМ ) Технологија користи производне материјале, укључујући термопластике високих перформанси као што су ПЦ и УЛТЕМ 9085.


Дентал

3Д штампање подразумева ефикасност дигиталног дизајна у фази производње. Комбинацијом оралних скенирања, ЦАД / ЦАМ дизајна и 3Д штампања, зубарске лабораторије могу тачно и брзо да производе круне, мостове, камене моделе и низ ортодонтских апарата.

Са 3Д штампачем који раде напоран рад, зубарске лабораторије елиминишу уско грло мануелног моделирања и допусте расту. За оне који жуде за дан када се све од распореда до завршене рестаурације може постићи дигитално и аутоматски, будућност је овде.

blob.png


образовање

Сутрашњи инжењери, дизајнери и решитељи проблема заслужују сваки алат који је на располагању за изградњу бриљантне будућности. 3Д штампање покреће неограничену креативност када ученици могу да виде, држе и тестирају своје идеје у стварном простору.

Довођење 3Д штампања у учионицу излаже ученике истим најсавременијим технологијама с којима ће се сусретати у њиховој каријери. Пружа им почетак на сутрашњим изазовима. За истраживаче Стратасис 3Д Принтинг разбија баријере са невероватним материјалним могућностима, укључујући импресивне детаље, прецизност и издржљивост.


Медицински

За изузетно прецизне хируршке водиче и прототипе који имитирају изглед и осећај готовог медицинског уређаја, укључујући и прозирне и гумене материјале, Стратасис нуди објет 3Д штампање. Дигитални материјали 3Д штампачи могу излазити низ текстура од крутих до флексибилних.

За јаке алате, прилагођене делове и делове за крајњу употребу, технологија фузионог депозитног моделирања (ФДМ) ради са производним материјалима, укључујући термопластике високих перформанси.


Обе технологије нуде биокомпатибилне материјале, тако да можете искористити скалабилност 3Д штампања и геометријске могућности у пацијенту и напредном експерименталном раду.


blob.png