Follow us
Dom > Новости > Sadržaj
Значај индустријског прототипа у процесу индустријског дизајна
Aug 01, 2017

Значај индустријског прототипа у процесу индустријског дизајна

80% трошкова производње се обично одређује у фази пројектовања, фаза пројектовања је важан део контроле трошкова производа. Сада процес развоја предузећа, индустријски дизајн је одувек играо важну улогу у укупној ситуацији. Одлучивање на почетку индустријског дизајна треба да узме у обзир цео циклус позиционирања дизајна производа, контролу трошкова, производњу, контролу квалитета, рекламирање, маркетинг и рециклирање. У процесу индустријског дизајна, модел је важан део производње, од чистог ручног модела до полу-механизираног модела до савременог ЦАМ-а, напредак производње индустријског прототипа је микрокосмос савремене производне технологије, доказао да производња индустријске Прототип не само да одлучивање о дизајну производа игра веома важну улогу, то је информација о производу повјерљиво и маркетиншки алат, не може се занемарити. Овде из процеса индустријског дизајна у различитим фазама да видимо важност индустријске производње прототипа.
Прво, оптимизација дизајна
Савремени индустријски дизајн обухвата широк спектар малих, папирних клипова, лоптица, великих авиона, бродова, сви садрже сенку модерног индустријског дизајна, али толико производа, дизајн није исти. Механика геометрије гравитације може се пројектовати директно преко рачунарске графике и може се експериментисати са одређеним степеном кретања помоћу динамике рачунарског 3Д софтвера. На површини неких производа, попут дневних малих електричних уређаја за домаћинство, с једне стране могу бити директно кроз дизајн компјутера, с друге стране такођер могу се обратити инжењерској технологији (познату под називом Цхаосху) за тродимензионално мапирање како би се добило три -димензионални подаци о моделирању, кроз алгоритам лошег вредности рачунара за глатку корекцију, модификован након формирања тродимензионалних модела података, може се користити за индустријску прототипску производњу. Ова метода има предност што је очигледнија због изгледа уметничког дела и тешко је пронаћи геометријске елементе правила, директно на компјутерски тродимензионални цртеж, али је мање ефикасан, чак и ако је успостављање модел, његова накнадна модификација је такође врло лоша, ако супротно, прво од стране дизајнера директно са муљом и другим материјалима за обликовање тела, а затим и кроз тродимензионалну скенирну опрему Параметрицизација модела, оригинални модел рачунара подаци, а затим и даље кроз опрему брзе опреме компаније Схоубан која може бити обрађена, може знатно побољшати ефикасност дизајна
Друго, дизајн дискусија
У процесу дизајнирања производа, дискусија је веома важна, визуелизација је важан део дизајна дизајна производа, представља камен темељац дизајнерске дискусије. Брзо и ефикасно изградите модел производа, можете истовремено добити већу ефикасност дизајна. У дизајну креативне фазе, најчешће коришћен је на цртежима 2Д перформанси, али ће касније перформансе дизајна бити специфичније, требало би да буде специфичнији интуитивни индустријски прототип као предмет дискусије. У поређењу са равним 2Д перформансама, Индустриал Прототипе има незаменљиву предност. Индустријски прототипи могу учинити детаље производа јаснијим, визуелно искуство производа је више интуитивно, дизајнерски тим који сви могу да гледају на ове дизајне, координација рада читавог тима има очигледне предности.
Треће, функционално тестирање
Производња индустријског прототипа може обавити неке функционалне тестове, може симулирати коначни облик производа, укључујући функционалну форму, површински облик итд., Употребом одређене чврстоће материјала (као што су АБС, ПЦ итд.) , можете креирати структуру која садржи унутрашњу структуру Типе Индустриал Прототипе за тестирање да ли је структура производа разумна, дебљина зида је у складу са захтевима, покретни делови су глатки и тако даље. Индустријски прототип можете користити и за аеродинамично испитивање. Као у аутомобилима, брзим возовима или свемирским бродовима и другим објектима који се брзо крећу, потребно је да дизајнирају, можете направити модел 1: 1, ставити га у тунел за ветар, интуитивно аеродинамично истраживање.