Follow us
Dom > Новости > Sadržaj
СИЛИКОНСКЕ МОЛЕ И КАЧАЊЕ МЕТАЛНИХ ДЕЛОВА ОД 3Д ПРИНТ
Apr 10, 2018

blob.png

Проналазак релативно приступачног 3Д штампача за кућну употребу помогао је доношењу метода који се користе за производњу дијелова за прототипе, узорке, па чак и за производњу, ближе дизајнерима. Овај туторијал о томе како бацати металне делове из 3Д штампаних силиконских калупа савршен је пример како корисни 3Д штампач може бити када сте у потрази за прављеним и издржљивим металним делом код куће.

Након 3Д штампања дизајн калупа помоћу Ултимакер 2 [Матт Боргатти] баца калуп помоћу Смоотх-Он Молд Стар 15 која може издржати топлоту до 450 ° Ф (232 ° Ц), што истиче, идеално је за ниске темпе лимени лим-бизмут легура од метала који се састоји од 58% Бизмутх и 42% Тин са тачком топљења од 281 ° Ф.

Можда сте чули за калупе направљене од 3Д штампаних делова раније, али оно што чини овај туториал сјајним јесте то што аутор, Матт Боргатти, заиста успева да постане успешан. Он нуди доста увида укључујући технике израде калупа и терминологије као што су зашто вам треба бунар и тркачи дизајнирани као дио вашег калупа приликом ливења метала.

Можете репродуковати његове дизајне или користити туторијал за стварање сопственог што га чини добрим почетком за почетнике, као и још један метод за одлазак за људе који већ имају искуства са 3Д калупом за штампање. Овај пост је такође стварно двосмеран. Не само да добијате детаљна упутства за овај метод, али [Матт Боргатти] користи свој лијевани метални део за руку камере коју је дизајнирао да документује пројекте помоћу којих можете саградити и његове датотеке које се налазе на равном пакету Тхингиверсе.

Да бисте креирали калупе за прецизне делове и сазнали више о коришћењу 3Д штампача као алата у поступку ливења, погледајте овај метод за креирање калупа са већом резолуцијом помоћу смолног штампача.

blob.png blob.png