Follow us
Dom > Новости > Sadržaj
ИЗРАДА ГУМЕНИХ ШАМПОНА СА ОПЕНСЦАД-ом
Apr 10, 2018

blob.png

Постоји стара изрека која гласи: "Ако их не можете победити, придружите им", али око ових дијелова боља верзија може бити "Ако их не можете купити, направити их". Прилично велики део пројеката који су прикупили ове странице представљају производ хакера или произвођача који нису у могућности да пронађу комерцијални производ који одговара њиховим потребама. Или у најмању руку, немогуће наћи оне који одговарају њиховом буџету.


Корисник ГитХуб-а [хароут] је био на тржишту за неке гумене маркице који су помогли деци да уче арменску абецеду, али нису могли пратити комерцијално доступан скуп. Са 3Д штампачем и неким ОпенСЦАД кодом, [хароут] је успио претворити овај комерцијални недостатак у прича о успеху ДИИ-а.Пуњење калупа уретанском гумом.

Уместо да ручно раде сваки печат, био је у могућности да изађе са једноставном Басх скриптом која позива ОпенСЦАД са опцијом "-Д". Када се ова опција пренесе на ОпенСЦАД, она вам омогућава да превазиђете одређену варијаблу у .сцад датотеки. Појединачна ОпенСЦАД датотека је стога способна да направи печат било којег слова који му је дат у командној линији. Скрипт Басх користи ову опцију да промени променљиву држећи слово, чини СТЛ јединственим именом датотеке, а затим се помера на следеће слово и понавља процес.


Ово процедурално генерисање СТЛ-ова је фантастична употреба ОпенСЦАД-а, и свакако није ограничена на једноставне дечије марке. Са неким побољшањима кода, скрипта може да преузме било који низ и фонт и пљунути спреман за штампање плесни.


Са комплетним скупом генерисаних калупа, тада би се могли одштампати и запећи акрилни лаком у спреју. Ослобађање калупа је примењено на сваки запечаћени калуп, и напокон су биле напуњене приближно 200 мл Симпацт уретхане гуме из Смоотх-Он-а. Једном када се гуме излече, изашао их је из калупа и залепио их на дрвене блокове. Крајњи резултат изгледа исто тако добар као и све што сте добили од продавнице умјетнина и заната.


Процес који се овде користи веома је сличан 3Д штампаним калупима за кукије које смо недавно покрили, мада морамо претпоставити да ти мали залози неће бити готово толико укусни. Наравно, ако сте имали приступ малој ЦНЦ машини, могли бисте директно исецати печате и потпуно прескочити корак калупа.


Објављено у 3д Принтер хацкс, Тои Хацкс

Означена 3Д штампана плоча, ослобађање калупа, опенсцад

blob.png