Follow us
Dom > Новости > Sadržaj
Дефекти у индустријском прототипском третману топлоте и његовој превенцији
Nov 03, 2017

Дефекти индустријског прототипа топлотне терапије и његове превенције
1. Индустријски прототип површине има меко место
Индустријска прототипска површина за топлотну обраду има меку тачку, утиче на отпорност на хабање индустријског прототипа, што смањује живот индустријских прототипова.
(1)
1) површина индустријског прототипа пре топлотне обраде оксидне скале, рђе и локалне декарбуризације. 2) гашење индустријског прототипа грејања, гашење средње неправилне селекције, прекомерне каљење средњих нечистоћа или старење.
(2) Превентивне мере
1) Пре индустријског прототипа, топлотне терапије треба уклонити мрље и мрље, а површина индустријског прототипа би требало бити правилно заштићена током каљења и грејања. Вакумска пећ, солна пећ и пећ за заштитну атмосферу треба користити што је више могуће за загревање површине индустријског прототипа. 2) Индустријски прототип за гашење гријања грејањем, требало би да изаберете одговарајући средство за хлађење, дуготрајно коришћење расхладног медија који се редовно филтрира или редовно замењује.
2. Индустријски прототип топлотног третмана пре сиромашне организације
Индустријски прототип финалних сфероидних организација груба неуједначена, некомплетна кугла, организација мреже, траке и карбида ланца, чиме ће Индустриал Прототипе једноставно напуштати након гашења, што резултира протицањем индустријског прототипа.
(1)
1) Постоји озбиљна сегрегација карбида у оригиналној структури индустријског челичног материјала Прототипе. 2) процес ковања није добар, као што је ковање температура грејања превисока, деформација је мала, температура ковања је велика, споро хлађење након ковања, итд., Ковање организације груба и мрежастих, трака и ланац карбида постојања, лопта Када аннеалинг је тешко елиминирати. 3) процес жарења жлеба је лош, као што је температура преношења превисока или сувише ниска, изотермално време жарења је кратко и слично, може довести до неуједначене микроструктуре или лошег жарења сфероидизације.
(2) Превентивне мере
1) Генерално, индустријски прототип треба да буде заснован на условима рада, обима производње и самим материјалима који повећавају перформансе, покушавају да изаберу квалитетан индустријски прототип челика. 2) Побољшати процес ковања или користити нормализацију топлотног третмана како би се елиминисала нехомогеност карбида и карбида ланца и карбида у сировинама. 3) Високогљични индустријски прототипи челика са тешком сегрегацијом карбида који се не могу ковани, може се подвргнути топлотном третману решења.
3. Индустријски прототипи производе угашене пукотине
Индустријски Прототип пуцања након каљења је највећи недостатак у процесу индустријског Прототипа топлотног третмана, учинит ће завршни Индустриал Прототипе укинути, што резултира великим губицима у производњи и економији.
(1) узроке
1) Постоји озбиљна сегрегација карбида у индустријским прототипима. 2) Постоји механичка обрада или стрес пластичног деформације у индустријском прототипу. 3) неправилан рад индустријског Прототипа топлотног третмана (превише брзо грејање или хлађење, гашење неадекватног одабира хлађења, температура хлађења је прениска, време хлађења је предуго, итд.). 4) Индустријски прототип комплексног облика, неравне дебљине, са оштрим угловима и навојним отворима, тако да су стрес и стрес ткива превелики.
(2) Превентивне мере
1) строгом контролом унутрашњег квалитета индустријских прототипских материјала 2) Побољшати процес ковања и жарења како би се елиминисали ретикуларни, везани, угљени карбиди и побољшали хомогеност сфероидизиране структуре. 3) Индустријски прототипи након обраде или након хладне пластичне деформације треба да буду жарени отпорни на напрезање (> 600 ° Ц) пре него што буду топлотно отврдњени. 4) Облик сложеног индустријског прототипа би требао бити азбестно прикључивање рупа са навојем, опасавање од опасних одељка и одјељак са танким зидовима, као и коришћење градијентовог или изотермичног каљења. 5) При преради или обнављању индустријских прототипова потребно је жарење или отпуштање.