Follow us
Dom > Новости > Sadržaj
Прототип аутомобила игра улогу у животу аутомобила
Sep 12, 2017

Прототип аутомобила игра улогу у животу аутомобила
Када се приближава аутомобилу, прво се привлачи његов изглед. Како су се различита лица развијала? За ово питање, експерт за прилагођавање прототипа за аутомобиле објашњава то за нас.
Аутомобили који су првобитно произвођачи аутомобила били су покривени у тенди, али су мотор покретали коњи. Касније је поклопац замењен у кутију, а тело је правоугаоне. Људи су то назвали кутијом. Модел Форд Т, који је био масовно произведен почетком 20. века, био је нека врста кутија, који је поставио основни облик развоја аутомобила. Како се брзина аутомобила повећава, проблем отпорности на вјетар односи се на распоред дизајна, посебно брзину малих аутомобила. Постоје два главна начина да се смањи отпор ветра, смањи површина ветрова и усвоји облик. Доња висина може ефикасно смањити површину од ветрова, знамо да је као носни алат смањена површина ветрова коначна, позната као "клин" брзи ауто је највећа у смањивању ветровке, али простор носача клина је врло мали, много као тркачки аутомобил.
Рационализација смањује проток ваздуха који тече кроз тело, чиме се смањује повлачење. Они тестирају прототип аутомобила. Типичан представник је "буба", коју је произвео њемачки произвођач аутомобила Волксваген. Људи желе да буду рационализовани, али усмеравање није идеалан облик за аутомобил. Људи често користе поједностављене разне облике, као што су косу, рибу и капање ... Или нека комбинација њих.
Дакле, рационализација није специфичан модел. Рационализација је идеалан облик за проток ваздуха без стварања вортекса. Највиша граница поједностављене апликације је крило авиона. Жбуње, риба, клин, тип капања имају различите степене аеродинамичких карактеристика, али као транспорт као главна сврха друмског транспорта, апсолутна метода је нереална. Стреамлине такође има своје болести, што је велика брзина вожње ће произвести лифт, утичући на стабилност вожње. Да би ово превазишли, дизајнер такође мора да инсталира водичну плочу и спојлер на аутомобилу.
Било који облик? Ако се не узме у обзир отпор ветра, да ли ће бити могуће направити аутомобиле свих облика и величина како их воле? Произвођач аутомобилских прототипова игра одлучујућу улогу у производњи аутомобила. Главне функције аутомобила су велики момци, мотор, пренос и управљање. То је свуда. Ако постоји лака и ефикасна енергија, ако можете користити линију уместо дијелова механичког преноса, ако све компоненте у модулима и путем генеричког интерфејса за повезивање, ако су све ове технологије већ практичне, ви и мој сан може схватити.
Данас је прототип аутомобила, који је прототип аутомобила, приказан на ауто-сајму у Северној Америци 2012. године. Централна позиција шасије има стандардни прикључак за приступ, а сви системи у аутомобилу могу се једноставно и брзо повезати на шасију. Шасија и кућиште могу се монтирати према сопственим жељама купаца. Данас је то "концептни аутомобил", а сутра ће вероватно бити комерцијални аутомобил.
Међутим, ако сте заинтересовани за прототип аутомобила, море ће моћи задовољити вашу жељу да уживате у прототипу са више аутомобила. Масерати, ламборгхини, феррари, БМВ и други модели спортских аутомобила, све су златне и високо имитације, фино израђени, колекционари, украси, поклони су најбољи избор. Недавно су многи нетизенси оставили поруку да питају одржавање прототипа аутомобила, данас смо дали резиме.
Прототип аутомобила има велику украсну вредност и декоративни ефекат. Израђен је од метала високог квалитета и пластике. Пре свега, лак лице мора често воском. Генерални Прототип Прототипа је постављен за два до три месеца, биће одржавање, бојење са генералним воском за аутомобиле, сваки пут када восак, восак не може превише, и треба обратити пажњу на моделе празнина, восак неће пасти у празнину.
Затим, када стављате пажљиву прашину, покривајте органски поклопац од стакла, спречите прашину. Ако га ставите у орман за екран и желите да направите бољу атмосферу, можете користити мало светла у ормару. Али обавезно ставите малу шољу воде у ормар за приказ, јер је светлост светла која пуца светлост релативно висока, може пустити лаком лицу Прототипа аутомобила суву пукотину, ставити шољу воде, одржати влажност у Кабинет.
Штавише, прототип аутомобила се плаши мокре, сунца. Након дана кише и снијега, желите отворити кутију и вентилацију и осушити, али немојте излагати на сунцу или сушити с сушачем за косу, тако је лако направити сепарацију боје и метала, скратити модел како бисте уштедели вријеме.