Follow us
Dom > Новости > Sadržaj
И морамо да погледамо аутомобилску прототипску површинску боју
Oct 23, 2017

И морамо погледати Цар Прототипе површинске боје блиставе
За високу симулацију Цар Прототипа у смислу тачности производње директно одређује производ и цену. Дакле, која је уобичајена прецизност моје производње?
1, укупни облик
Ауто прототип облика, унутрашњост и сличност реалног аутомобила.
2, аутомобила прототипа боја
Прототип аутомобила прототип боја ако сјај, боје боје униформе. Врата, тело, поклопац аутомобила, огледало и други делови не могу видети бојујућу разлику могу се сматрати врхунским производима. Због велике симулације дела прототипа аутомобила углавном су посебно обојени, а пластични делови и метални делови у процесу фарбања нису исти, лако се узрокује боја, тако да се са аутоматским прототипом може проценити на сваком аутомобилу. Ниво прототипа.
И морамо погледати Цар Прототипе површинске боје блиставе. Постоје нечистоће, бука и други недостаци. Због тога што многи лов-енд Цар Прототипе због узимања у обзир трошкова, а не употребе класичног прскања, лако се произведе валовито на површини прототипа аутомобила.
3, детаљи аутомобила прототипа
Укључујући врата, унутрашњост, светла, делове глатког круга и тако даље.
4, ауто Прототип дијелова
Нису упознати са високим симулацијама Пријатељи аутомобилских прототипова могу само појединачно осетити број делова Прототипа аутомобила за одређивање броја прототипова аутомобила, али ова идеја је превише једнострана. Требало би бити из детаља делова да се утврди, као што је лампе не плексиглас, окренути лампу није обојена или стакло, логотип је налепница или боје или металне етикете да би се урадили, то су одредити Цар Прототипе Детаилс оф број делова. Дршка се не ради сама.
Сви знамо да је већа величина прототипа аутомобила, што је већи доступни простор, Цар Прототипе ће често учинити боље, напротив, што је мањи прототип аутомобила, можете отворити и затворити, окренути детаље о мање Прототип аутомобила, укључујући величину аутомобилске играчке, однос је обично у складу са тржиштем за детаље модела да би се утврдио степен потражње, индустрија која се уобичајено користи Прототип аутомобила је обично релативно велика, пуна величина , Модел 1: 4,1: 5 Главна сврха ових модела је дизајнирање и производња аутомобила, или симулација неких од стварног коришћења ситуације.
За људе који сакупљају, да играју прототип аутомобила, обично није велика, пре него што европски аутомобил и аутомобилски прототип уопште прате прототип прототипног противпожарног аутомобила, то је 1:87, дужине од 1-2 инча, али аутомобил и влак стварна величина разлике је веома далеко, па величина протјаја од 1-2 инча ускоро неће бити у могућности да упозна људе на Прототипу аутомобила који производе фини степен потражње. Након тога, однос 1:43, дужине 4 инча око прототипа аутомобила појавио се у пажњи људи, инжењерске машине, комерцијална возила пратили су однос 1: 40,1: 50 производње.
Убрзо, однос 1: 43 прототипа аутомобила због своје мале величине и одличне производње на европском тржишту похвалом, неки пажљиви произвођачи су такође развили однос од 1:60, дужине око 3 инча у прототипу аутомобила, ово производ није погодан само за дјецу да ухвате, већ и у истој величини кутије за стављање више производа, побољшање профита, али и одговарајуће смањење трошкова транспорта. Са растућом потражњом за прецизношћу аутоматског прототипа, као што је 1: 35, 1: 38, такав већи аутомобилски прототип је гурнут на тржиште и био је успешан.
Данас, већина прототипова аутомобила које смо икада видели су 1: 18, 1: 24, 1: 43 или 1:60, а повремено можемо видети 1: 12, 1: 10 овај модел величине, америчко тржиште, удео Цар Прототипа и Европе различит је, однос 1: 25 аутомобила прототипа је најпопуларнији код америчких потрошача.